Použité suroviny receptu Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré:
1 lžička solamylu
| dle chuti: sůl a čerstvě mletý pepř
| dle potřeby: olej
| 600 g vepřové panenky
| 1 plechovka hruškového kompotu
Postup přípravy receptu Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré:
Vepřovou panenku zbavíme šlach a zbytků tuku a vytvoříme jednotlivé špalíky. Osolíme a obalíme mletým pepřem. Necháme 15 min. odležet v chladu. Kompot slijeme a sirup zachytíme. Hrušky dáme do kastrolku a ponorným mixérem umixujeme na pyré. Pyré ohřejeme, do sirupu vmícháme solamyl a pyré jím zahustíme. Provaříme za stálého míchání. Gril si rozehřejeme na nejvyšší výkon. Na pánev dáme olej a vepřové špalíky ze všech stran opečeme. Přendáme na mřížku grilu a grilujeme z každé strany cca 3-5 min. podle výkonu grilu a výšky masa. Na talíř nalijeme pyré a na ně položíme šikmo přeříznutý špalík panenky. Podáváme se šťouchanými brambory.
Fotky receptu Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!