Vložil: | Uuu |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilovaná vepřová svíčková s lískovou omáčkou romesco:
2 půlkilové kusy svíčkové
| olivový olej, sůl, pepř
| oregano vinagrette
| lísková omáčka Romesco:
| 1/4 hrnku olivového oleje
| 6 oloupaných stroužků česneku
| 1 červená paprika, ogrilovaná, oloupaná, odsemínkovaná
| 2 zralá roma rajčata, nebo jiná, s hodně dužinou a málo šťávou
| 1 krajíc bílého chleba bez kůrky, nakrájený na malé kostičky
| 1/2 hrnku červeného vína
| 1/4 hrnku vyloupaných lískových oříšků
| 1 lžíce medu
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Grilovaná vepřová svíčková s lískovou omáčkou romesco:
Rozehřejte gril. Do masa vetřete olej, sůl a pepř. Zvolna grilujte až je maso zlato-hnědé a propečené dovnitř. Potom nechte 10 minut odpočinout, krájejte na plátky a servírujte s Romesco omáčkou a pokropené Oreganovou vinagrette.
Lísková omáčka Romesco:
Olej rozhřejte v kastrolku, až se z něj začne zlehka kouřit. Potupně, každé zvlášť, orestujte česnek, papriky, rajčata a kostičky chleba až jsou zlatohnědé, asi dvě minuty každé. Vyndejte děrovanou lžící když je to hotovo. Připečené rozpusťte červeným vínem.
Vše co jste osmahli a tekutinu dejte do mixeru a rozmixujte do hladka. Přidejte oříšky a znovu rozmixujte. Pak přidejte med, k tomu sůl a pepř dle chuti. Znovu rozmixujte do hladka.
Fotky receptu Grilovaná vepřová svíčková s lískovou omáčkou romesco:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!