Použité suroviny receptu Grilovaná volská oka se slaninou:
8 vajec
| 20 g oleje na smažení
| 60 g anglické slaniny
| pažitka
| kečup
| mletý černý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Grilovaná volská oka se slaninou:
Nejdřív si z alobalu vystřihneme čtyři oválné fólie a upravíme je do tvaru pánviček. Plátky anglické slaniny nařízneme jako hřebínky.
Na každý alobal dáme trochu oleje a vyklepeme dvě vejce, osolíme a okořeníme. Plátky anglické slaniny poklademe na rozehřátý rošt i s vejci a grilujeme tak dlouho, až bílky se srazí a žloutky zůstanou měkké.
Hotová grilovaná oka přeložíme na teplé talíře, pokapeme kečupem. Na každé vejce položíme hřebínek osmažené slaniny a posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Grilovaná volská oka se slaninou podáváme s banketkou nebo jiným slaným pečivem.
Fotky receptu Grilovaná volská oka se slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!