Vložil: | Hankca |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilovaná zelenina s houbami:
3 středně velké mrkve
| 1 středně velkou cuketu
| 100 g pórku nebo chřestu
| 1 červenou papriku
| 8 kukuřiček
| 2 velké, nejlépe polní žampiony nebo jiné houby
| 4–6 lžic olivového oleje
| pepř
| sů
| 2 lžíce piniových jadérek, slunečnicových nebo dýňových semínek
| octovou zálivku
| sójovou omáčku
Postup přípravy receptu Grilovaná zelenina s houbami:
1. Rozpalte gril. Pekáček vyložte alobalem nebo pečicím papírem - ušetříte si jeho pozdější drhnutí. Mrkev pokrájejte a minutu předvařte. Cuketu nakrájete na větší kousky a na dužině vytvořte několik šikmých řezů. Větší pórky nebo chřest podélně rozpulte; papriku očistěte, zbavte jadérek a rozčtvrťte.
2. Srovnejte zeleninu a oloupané houby do pekáče, pokapte olivovým olejem, osolte a opepřete. Grilujte bez obracení tři až pět minut, dokud nezačne zelenina hnědnout. Pak slijte všechnu šťávu, zeleninu posypte piniovými oříšky nebo semínky a dejte ještě na minutu pod gril, aby se semínka trochu opekla. Před podáváním zakápněte octovou zálivkou anebo sójovou omáčkou. Rozhodnete-li se pro vydatnější variantu a budete chtít přidat sýr, přisypte ho zároveň se semínky.
Fotky receptu Grilovaná zelenina s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!