Použité suroviny receptu Grilované cibulky s holandskou omáčkou:
1/2 hrnku másla, rozehřátého
| 2 lžíce bílého vinného octa nebo čerstvé citronové šťávy
| 3 žloutky z velkých vajec
| po ¼ lžičce soli a chilli
| svazek jarních cibulek
| 1 lžíce oleje na potření cibulek
Postup přípravy receptu Grilované cibulky s holandskou omáčkou:
1. Máslo udržujte teplé a tekuté. Ocet nebo šťávu lehce prohřejte; po ruce mějte čtyři lžíce horké vody. V malém kastrůlku dejte vařit vodu. Postavte na něj misku tak, aby se dnem nedotýkala vody. Do ní dejte žloutky a šlehejte, až začnou houstnout. Přidejte první lžíci horké vody, prošlehejte a opakujte, až spotřebujete všechny čtyři lžíce.
2. Teď přilijte teplý ocet nebo citronovou šťávu a kastrůlek stáhněte z ohně. Za stálého šlehání začněte tenkým pramínkem přidávat rozpuštěné máslo. Osolte, okořeňte a prošlehejte na hustou, hladkou a jemně napěněnou omáčku.
3. Podélně rozkrojené, olejem potřené cibulky zprudka opečte na pánvi nebo pod grilem a podávejte s jemnou holandskou omáčkou.
Fotky receptu Grilované cibulky s holandskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!