Použité suroviny receptu Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě :
2 menší cukety
| středně velký lilek
| sůl
| olivový olej
| 3 stroužky čeneku
| trochu oliv - vypeckovaných a bez náplně
| balsamico ocet
Postup přípravy receptu Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě :
Cukety nakrájíme podélně, lilek na kolečka. Obojí posolíme a necháme "vyplakat". Poté grilujeme (použila jsem stolní elektrický gril), nebo opečeme na pánvi, ale je možné i na venkovním grilu.
Do olivového oleje přidáme pár kapek balsamico octa a dobře promícháme (nechce se to spojit, ale dá si to říci) pak přidáme prolisovaný česnek a olivy. Do skleněné misky klademe střídavě plátky lilku a cukety a proléváme ochuceným olejem.
Je to příjemná příloha ke grilovaným masům a v lednici dlouho vydrží.
Fotky receptu Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!