1200 g mletého hovězího masa
| 2–3 vejce
| 4 lžíce škrobové moučky
| sůl
| pepř
| případně sójovou omáčku
| 8 hamburgerových žemlí
| několik listů ze srdíček zeleného salátu nebo čínského zelí
| kroužky ze 2 velkých cibulí
| 4 velká pevná rajčata, nakrájená na tenčí kolečka
| kečup, hořčici, majonézu nebo tatarku na potření žemlí
Postup přípravy receptu Grilované hamburgery:
Maso v míse mírně osolte a ochuťte. Přidejte vejce, 3 lžíce škrobu a směs jemně promíchejte.
Na talíř nebo prkénko nasypte zbylý škrob. Vytvarujte ze směsi osm placiček, poprašte moučkou a velmi lehce roztlačte.
Grilujte z každé strany tři až čtyři minuty, až maso zpevní a zezlátne. Udržujte teplé. Rozkrojené žemle také ogrilujte.
Žemle potřete podle chuti a do každé vložte masovou placku, kolečko rajčete, cibule a list salátu.
Fotky receptu Grilované hamburgery:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!