Postup přípravy receptu Grilované jehněčí kotletky:
Kotletky omyjeme, osušíme a odblaníme, popřípadě nařízneme špičkou nože u kosti, aby se lépe propekly. V misce promícháme olivový olej, jemně usekaný česnek, citronovou kůru a snítku rozmarýnu. Maso opepříme, obalíme v marinádě a necháme v chladu alespoň půl hodiny odležet. Změklé máslo vyšleháme s usekanými bylinkami, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Zabalíme do alobalu nebo potravinové fólie ve tvaru válečku a necháme ztuhnout v lednici. Rajčata nařízneme dokříže, přelijeme vroucí vodou, ochladíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme grilovací pánev, potřeme ji trochou oleje a maso opečeme z obou stran, celkem asi 8-10 minut, a necháme chvíli rozležet. Na pánev vložíme rajčata se zbylou marinádou, krátce opečeme a podle chuti osolíme. Na každou kotletku dáme trochu opečených sekaných rajčat a plátek bylinkového másla. Podáváme na předehřátých talířích.