Vložil: | Debbie |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilované jehněčí kotlety:
300 g jehněčí hřbet s kostí a jehněčí svíčková
| 2 hrsti čerstvé špenátové listy
| 3 lžíce slunečnicový olej
| 2 lžičky máslo
| na špetku nože čerstvý rozmarýn
| 3 stroužky česneku
| čerstvě mletý pepř
| sůl
| hrubá mořská sůl
| 3 větší karotka
| 2 dl čerstvá šťáva z pomerančů
| omáčka demi-glace
Postup přípravy receptu Grilované jehněčí kotlety:
Jehněčí hřbet důkladně očistěte a podél kosti nakrájejte na kotletky. Svíčkovou očistěte a ponechte vcelku. Maso posypte nadrobno nasekaným rozmarýnem, česnekem a zalijte slunečnicovým olejem, marinujte cca 5 hodin. Karotku zalijte pomerančovým olejem a uvařte doměkka. Osolte a rozmixujte na jemnou kaši. Jehněčí kotletky opečte na rozpáleném lávovém grilu z každé strany 2 minuty, svíčkovou opékejte pouze jednu minutu. Špenát očistěte a na másle opečte, dokud nezměkne. Osolte čerstvě namletou mořskou solí a čerstvě mletým pepřem. Kotletky na talíři posolte hrubou mořskou solí a opřete o špenát, svíčkovou rozkrojte a položte do karotkové kaše. Maso přelijte horkou omáčkou demi-glace. Jehněčí podávejte s bramborovou kaší.
Fotky receptu Grilované jehněčí kotlety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!