Postup přípravy receptu Grilované kapří podkovy:
Kapří podkovy opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme a utřeme nebo prolisujeme. Petrželku nasekáme najemno. Šťávu z jednoho citronu vymačkáme do větší mísy, přidáme rybí koření, olivový olej, utřený česnek a nasekanou petrželku s oreganem. Všechno důkladně promícháme. Do připravené marinády položíme rybí podkovy a necháme je alespoň tři hodiny odležet. Marinované podkovy zabalíme do alobalu společně s citronem nakrájeným na plátky. To celé položíme na rozpálený gril a pečeme asi 30 minut. Během grilování rybu obracíme, nejlépe speciálními kleštěmi na grilování. Hotovou rybu podáváme např. s čerstvým celozrným pečivem. Ryby jsou velmi vhodné na grilování, protože jejich příprava trvá krátkou dobu. Ryba se někdy při grilování rozpadá, proto ji pečeme zabalenou v alobalu nebo celé ryby grilujeme v praktických obracečích.