Postup přípravy receptu Grilované kotlety s ostrou omáčkou:
Nejdříve si připravíme naporcované kotlety, které naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se při grilování nezkroutily.
Na marinádu si v misce smícháme 1 lžíci plnotučné hořčice, 2 lžíce oleje, 1 vrchovatou lžíci směsi koření „Česnekové kotlety“ a podle chuti dosolíme. Naklepané kotlety touto marinádou bohatě potřeme a zabalíme do alobalu. Uložíme na 1-2 dny do lednice. Maso se pěkně odleží a změkne.
Dále si připravíme ostrou omáčku. Rozmícháme jednu plnotučnou hořčici s 2 lžícemi olivového oleje a 1 lžící směsi koření „Harísa“ a necháme také uležet v lednici.
Naložené maso vyjmeme z alobalu a grilujeme z každé strany 3-5 minut podle teploty grilu.
Ugrilované kotlety podáváme s hořčicovou omáčkou. Přílohou může být pečivo, brambory a nebo jen čerstvá zelenina.
Fotky receptu Grilované kotlety s ostrou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!