kreveny-menší jsou lepší
| slanina
| česnek
| másla
| sůl
Postup přípravy receptu Grilované krevety:
Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině propíchneme párátkem. Jednak tím připevníme slaninu a jednak nám potom nepropadávají roštem grilu. Česnek podle chuti jemně utřeme. Doporučuji alespoň jednu střední hlavičku na jednu kostku másla. Máslo rozpustíme na mírném ohni a potom do něj vmícháme rozetřený česnek a sůl podle chuti. Krevety grilujeme do zlata, což znamená asi 3-5 minut na hodně rozpáleném grilu. Grilované krevety podáváme ihned. V česnekovém másle si je máčí každý jedlík sám (Párátka jsou opět výhodou.
Fotky receptu Grilované krevety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!