Použité suroviny receptu Grilované krevety a hřebenatky:
12 syrových velkých krevet
| 12 vyloupaných hřebenatek
| šťáva z 1 limety nebo citrónu
| nastrouhaná kůra z 1 dobře omyté limety
| 1 žloutek
| 6 lžic rozehřátého másla
| 1 lžíce nakrájeného čerstvého kopru nebo kerblíku
| sůl
| pepř
| 2 červené cibule pokrájené na klínky
| olivový olej na potření
Postup přípravy receptu Grilované krevety a hřebenatky:
Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Krevety a hřebenatky dáme do mísy, přidáme polovinu nastrouhané citrusové kůry a polovinu citrónové šťávy a důkladně promícháme. V jiné misce rozšleháme žloutek se zbývající citrusovou kůrou a šťávou. Do směsi postupně po lžících vešleháme rozehřáté máslo. Pokračujeme ve šlehání až do zhoustnutí. Potom do hmoty vmícháme kopr a podle chuti sůl a pepř. Klínky cibule potřeme olivovým olejem a grilujeme zhruba 5 minut. Během grilování je jednou obrátíme. Zatím navlékneme hřebenatky a krevety na předem namočené dřevěné špejle a grilujeme je 2 minuty po každé straně nebo dokud nezmění krevety barvu. Hřebenatky a krevety upravíme na nahřáté talíře, obložíme klínky cibule, pokapeme citrusovým máslem a podáváme.
Fotky receptu Grilované krevety a hřebenatky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!