Postup přípravy receptu Grilované krevety s římskou omáčkou:
Krevety:
V míse smícháme olej s rozetřeným česnekem a odložíme stranou. Krevetám odstraníme hlavy a krunýře, ale ponecháme ocasní ploutve. Vyjmeme vnitřnosti a potřeme krevety olejem. Osmažíme dorůžova (asi 2 minuty po každé straně).
Římská omáčka:
Na malém množství oleje osmažíme chléb dozlatova, odstavíme a necháme vychladnout. V horké troubě upražíme mandle a lískové ořechy, necháme vychladnout a oloupeme, nejlépe pomocí papírového ubrousku. V rozehřáté troubě nasucho opečeme papriky ze všech stran, až ztmavnou a slupka se začne uvolňovat. Dáme do hrnce, přiklopíme a necháme 10 minut zchladnout, potom oloupeme, nařízneme a odstraníme semeníky. Petrželku nasekáme.
Plátky chleba, ořechy a česnek nasekáme v mixéru. Přidáme ostatní suroviny kromě octa a oleje a rozmixujeme dohladka. Přidáme ocet a olej.
Okořeníme podle chuti a servírujeme jako omáčku, do které se namáčí krevety.