Použité suroviny receptu Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší:
1/2 kg neloup. krevet
| 2 paličky oloupaného česneku
| trochu kari
| 2 lžíce oliv. oleje
| svazek salátu rukola
| 100ml mléka
| zakapání:
| 2 lžíce oliv .oleje
| 2 lžíce balsamicového oleje
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší:
1. Krevety oloupejte tak, aby schránka zůstala jenom na hlavičce a na posledním dílku ocasu. Osolte je, přidejte kari a zalijte olivovým olejem. Nechte v lednici nejméně dvě hodiny marinovat.
2. Do rendlíku nalijte mléko, přihoďte česnek a na mírném plameni ho vařte, dokud nezměkne (trvá to tak čtvrt hodiny). Pak směs propasírujte přes jemný cedník a osolte.
3. Krevety vyndejte z oleje, opepřete a případně dosolte. Potom je zprudka opečte na pánvi.
4. Rukolu opláchněte pod proudem tekoucí vody a pokapejte panenským olivovým olejem i balsamikovým octem. Salátové lístky naaranžujte na talíř, vedle nich dejte nok z česnekové kaše a na něj umístěte krevetu. Dozdobte kapkami olivového oleje a octa.
Fotky receptu Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!