Postup přípravy receptu Grilované krůtí špízy:
Krůtí prsa umyjeme studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na 2 až 3 cm silné kousky. Slaninu nakrájíme příčně na plátky. Ananas pokrájíme na středně velké kousky, žampióny očistíme a krátce opláchneme studenou vodou. Všechny suroviny napichujeme střídavě na šašlikové špízy. Sójovou omáčku smícháme s portským vínem, olejem a mletým zázvorem. Do této směsi vložíme krůtí špízy, necháme působit 2 až 4 hodiny, potom je obrátíme, resp. horní přendáme dospodu a naopak, aby všechny špízy nasákly marinádou. Špízy vyndáme, osušíme a grilujeme 15 až 20 minut, přičemž je několikrát obrátíme. Podáváme s různými grilovacími omáčkami.