Použité suroviny receptu Grilované kuře s pomeranči:
55 g másla
| 6 kuřecích stehen nebo prsou
| 1/2 citronu
| sůl
| balíček lusků cukrového hrachu
| 1 velký pomeranč
Postup přípravy receptu Grilované kuře s pomeranči:
V menším hrnci rozpustíme máslo. Kuřecí maso potřeme nákrájeným citronem a máslem a osolíme. Gril rozpálíme na střední teplotu. Maso položíme kůží dolů do grilovací pánve asi 10 cm od zdroje tepla. Grilujeme 10 - 12 minut, poté ho otočíme kůží nahoru a grilujeme dalších 10 - 15 minut. Maso několikrát potřeme máslem. Kuře je hotové, když je kůže opečená dozlatova a z masa po propíchnutí vytéká čirá šťáva. Potom do zbytku másla vymačkáme zbytek citronové šťávy a přelijeme hotové kousky kuřete. Podáváme s na plátky nakrájeným pomerančem a s lusky cukrového hrachu.
Fotky receptu Grilované kuře s pomeranči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!