Vložil: | Madarona |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilované plněné papriky:
2 lžíce olivového oleje
| 50 g piniových oříšků
| 140 g dlouhozrnné rýže, propláchnuté a dobře osušené
| 2 stroužky česneku, nasekané
| 350 ml zeleninového vývaru (z kostky)
| svazek jarní cibulky, nakrájené šikmo na tenké plátky
| 140 g malých rajčat, nejlépe třešňových, rozpůlených
| 150 g mozzarelly, nakrájené na kousky
| 140 g nakrájeného sýra s modrou plísní
| hrst čerstvé petrželky a pažitky nebo bazalky, jemně nakrájené
| pepř
| sůl
| 3 velké červené papriky
| 3 velké žluté papriky
Postup přípravy receptu Grilované plněné papriky:
Na nádivku si v kastrolu rozehřejte olej a opražte na něm piniové oříšky dozlatova. Přisypte suchou rýži a za stálého míchání smažte, až se zrnka začnou lesknout. Přidejte česnek a zalijte vývarem.
Nádobu zakryjte a na mírném ohni vařte deset minut, dokud se vývar nevsákne a rýže nezměkne.
Stáhněte z ohně, nechte trochu vychladnout a pak vmíchejte cibulku, rajčátka, sýry i bylinky.
Ostrým nožem vykrojte stopku každé papriky tak, aby okolo zůstala půlcentimetrová ‚poklička‘. Pak papriku po jedné straně podélným řezem nakrojte až ke špičce a trochu rozevřete, abyste mohli vykrojit bílá žebra.
Lžící naplňte papriku rýžovou směsí tak, aby směs nevypadávala.
Odstřihněte asi metr kuchyňského provázku a pevně ho uprostřed omotejte okolo stopky v paprikové ,pokličce‘ tak, abyste mohli zbytkem provázku ovázat celou papriku. Pokličku posaďte na naplněnou papriku a několikrát ji pevně převažte. Konce provázku zavažte na uzel.
Na středním ohni grilujte papriky 15–20 minut za občasného otáčení, až jim začnou naskakovat hnědé puchýřky. Pokud by se pálily nebo provázek přehořel, mějte po ruce alobal. Papriky do něj jednotlivě zaviňte a dogrilujte je zabalené.
Fotky receptu Grilované plněné papriky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!