Postup přípravy receptu Grilované šťavnaté rizoto:
V hrnci nebo pekáčku rozpalte 2 lžíce oleje. Vsypte cukety a smažte je asi 3 až 5 minut, dokud lehce nezezlátnou, pak dejte stranou. Přilijte zbylý olej a rozpalte. Vsypte cibulku a česnek, krátce osmahněte a stáhněte plamen. Nádobu přikryjte poklicí a směs duste na mírném ohni asi 6 až 8 minut, až zelenina opět zezlátne. Přidejte rýži, stále míchejte, zrna začnou lehce praskat. Pak přidejte víno, nádobu stáhněte z ohně a nechte ji chvilku stranou, až se víno vstřebá do rýže. Vraťte nádobu na oheň, důkladně promíchejte, přidejte 1/3 horkého vývaru, zvyšte plamen na střední výkon. Za občasného míchání vařte, dokud se vývar nevsákne. Přilijte další část vývaru a opakujte. Asi po dvaceti minutách by rýže měla být uvařená. Zapněte gril na nejvyšší stupeň. Směs osolte a opepřete podle chuti. Hermelín nakrájejte na plátky a pokryjte jimi povrch. Dejte pod horký gril na dobu asi 4 minut, až se sýr začne tavit a vytvoří se na něm bublinky.