Použité suroviny receptu Grilované vepřové kotlety plněné sýrem:
800 g vepřových kotlet
| 250 g nahrubo nastrouhané nivy
| 1 velké rajče
| provensálská směs koření
| Marináda:
| 100 ml olivového oleje
| 4 větvičky tymiánu
| 100 ml zelený pepř
| 3 stroužky česneku
Postup přípravy receptu Grilované vepřové kotlety plněné sýrem:
Ostrým nožem do kotlet nařízneme kapsu. Rajčata omyjeme a nakrájíme na silnější plátky, které posypeme provensálským kořením. Lístky tymiánu přidáme do oleje, přisypeme i pepř a prolisujeme česnek, promícháme. Kotlety naplníme nivou a uzevřeme párátkem. Maso potřeme ochuceným olejem a necháme asi 3 hodiny v chladu odležet. Přitom maso v marinádě jednou obrátíme. Pak maso vyjmeme, Zachytímepřebytečnou marinádu a grilujeme zhruba 10 minut z jedné strany. Když kotlety otočíme, položíme na každou plátek rajčete a dogrilujeme. Během grilování potíráme zbylou marinádou.