Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilované vepřové naložené v bylinkách:
1,25 - 1,75 kg vepřové pečeně bez kosti
| 4 l vody
| 1/2 hrnku hnědého cukru
| 1/4 hrnku soli
| 10 celých pepřů
| 5 jalovčinek
| 2 lžíce fenyklového semínka
| 1 šálek míchaných čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj...)
| slupka z jednoho pomeranče
Postup přípravy receptu Grilované vepřové naložené v bylinkách:
Ve větším hrnci smíchejte vše krom masa. Převařte, nechte vychladnout. Maso dejte do většího ziplog pytle, zalijte marinádou a dejte do lednice na 2 - 3 dny. Maso vyndejte z marinády, tu vylejte. Grilujte na nepřímém ohni, až je to upečeno a teplota uvnitř masa je 68°C. Sundejte z grilu a nechte 10 minut odpočinout před krájením. Nepřímý oheň je takový, kdy se griluje pod poklopem a oheň není přímo pod masem. Napodobujeme tedy pečení v troubě, pokud jde o teplo, ovšem maso získá "chuť" ohně.
Fotky receptu Grilované vepřové naložené v bylinkách:
Fotky vložil: jessynka