Postup přípravy receptu Grilovaná zelenina s lilkem:
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky (1,5 x 1,5 cm) a nasypeme na plech (nebo do pekáčku). Česnek prolisujeme a smícháme s celým množstvím olivového oleje, nalijeme na zeleninu. Posypeme Arabskou směsí, promícháme a dáme do trouby na 180 stupňů nebo do MW na funkci crisp asi na 12 minut. Poté zeleninu opět promícháme, podle chuti přisolíme a opepříme (Arabská směs je trochu ostrá, ale není moc slaná). V celém množství vína rozmícháme rajský protlak a zeleninu přelijeme. Dáme opět do trouby cca na 10 minut.
Je důležité zeleninu promíchat tak, aby hlavně lilek a cuketa nebyly usušené. Sladká šťavnatá paprika, ostrá chuť koření a kyselá chuť rajčat se příjemně spojí. Chuť pečeného (dušeného) lilku ve spojení s Arabskou směsí mi připomíná lilkové speciality v Tunisu (proto asi také ten název směsi).
Směs miluju samotnou, ale je vhodná k jakémukoliv masíčku jako příloha.