Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 175 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilovaný bůček na jehle:
600 g vepřového boku, bez kostí a kůže
| několik snítek čerstvé šalvěje a majoránky
| 4 stroužky česneku, prolisovaného
| sůl a mletý pepř
| 1 lžička mletého římského kmínu
| šťáva z jednoho citronu
| 4 lžíce olivového oleje + trochu na potření mřížky
| 2 lžíce zázvorového piva
Postup přípravy receptu Grilovaný bůček na jehle:
V misce smícháme šťávu z citronu, olej, pivo, trochu pepře a mletý kmín na marinádu. Bylinky posekáme a promícháme s prolisovaným česnekem. Bůček bez kůže a kostí odblaníme a ostrým nožem uděláme do masa i tuku několik zářezů. Maso z vnitřní strany lehce naklepeme a plát masa nakrájíme na pruhy. Z vnitřní strany osolíme, opepříme, potřeme vydatně bylinkami s česnekem a stočíme. Závitky vložíme do mísy, obalíme v marinádě a necháme v chladu nejméně 2 hodiny odležet. Připravené řezy napíchneme na jehly, osolíme a grilujeme zvolna na grilovací mřížce potřené olejem asi 40 minut. Během grilování maso otáčíme a potíráme zbylou marinádou. Podáváme s čerstvým pečivem a čerstvou nebo nakládanou zeleninou.
Fotky receptu Grilovaný bůček na jehle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!