Použité suroviny receptu Grilovaný halibut se zeleninou:
800 g halibuta
| 200 g zelených fazolek
| 150 g rajčátek
| 50 g parmazánu,strouhaného
| 200 ml bílého suchého vína
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce másla
| 4 menší cibulky
| 4 lžíce naklíčené cizrny
| 1 citron
| kapary
| několik větviček tymiánu
Postup přípravy receptu Grilovaný halibut se zeleninou:
3-4 dny předem dáme naklíčit cizrnu. Semínka namočíme do vlažné vody a necháme přes noc. Ráno scedíme přes cedník s většími otvory, dáme do misky a přikryjeme utěrkou. Večer a pak i další ráno je zalijeme teplou vodou, po 5 minutách ji slijeme a necháme přes noc, nebo přes den zakryté v cedníku utěrkou. Postup opakujeme 3-4 dny. Rajčata a fazolky omyjeme a osušíme. Cibuli rozpůlíme. Naklíčenou cizrnu přelijeme vroucí vodou a necháme v cedníku okapat. Ryby osolíme a zakapeme citronovou šťávou. V rendlíku rozehřejeme máslo a krátce na něm opečeme cibuli, rajčata, fazolky. Zeleninu zalijeme vínem a dusíme 10 minut. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme ryby, tymián a kapary a pečeme je 3-5 minut po každé straně. Posypeme cizrnou a parmazánem a podáváme.
Fotky receptu Grilovaný halibut se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!