Maso omyjeme, opepříme, vetřeme do něj koření na steaky a grilujeme na roštu z obou stran. Brambory důkladně omyjeme, případně očistíme kartáčkem a dáme vařit ve slupce. Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli na nudličky. Vařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na čtvrtky. Na rozehřátém oleji opečeme kousky brambor, doplníme zeleninou, osolíme, opepříme a okořeníme nasekanou chilli papričkou. Dokončíme zamícháním jemně sekané petrželky.
Pro nehubnoucí členy rodiny:
K hotovému masu přidejte tatarskou omáčkou, podávejte větší množství brambor.
1 porce: EH 1600 kJ, B 25 g, T 13 g, S 42 g, chol. 50 mg, vláknina 6 g
B 25 %, T 31 %, S 44 %
Zdroj:
Hubneme s rozumem tvořivě