Použité suroviny receptu Grilovaný lilek s bylinkami:
3 lžíce citr. šťávy
| 1 velký lilek
| 1 dl oliv. oleje
| 2 str. česneku
| 2 lžíce bylinek
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Grilovaný lilek s bylinkami:
Česnek nakrájíme na plátky. Bylinky (petrželku a bazalku) jemně usekáme. Olej ochutíme citrónovou šťávou, mletým pepřem, vmícháme bylinky a plátky česneku.
Lilky zbavíme stopky a podélně nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Vložíme je do ochuceného oleje a necháme 1 hodinu rozležet.
Potom lilky necháme okapat a grilujeme z obou stran, dokud nezvláční a nezhnědnou.
Grilované lilky poklademe plátky česneku z marinády, osolíme a podáváme ke grilovaným masům.