Použité suroviny receptu Grilovaný losos na špejli:
1 kg lososích filet
| 250 g anglické slaniny v celku
| 100 g másla
| olivový olej
| 2 limetky
| sůl
Postup přípravy receptu Grilovaný losos na špejli:
Anglickou slaninu podélně nakrájíme na dlouhé a tenké plátky. Filety rozdělíme na porce po cca 250 g a ty ještě překrojíme na dvě poloviny. Každý díl lososího masa obalíme plátkem slaniny a napíchneme po dvou na špejli. Potřeme olivovým olejem a dáme zapéct na gril asi na 10 minut (podle tloušťky filetu).
Behěm grilování obracíme a potíráme olejem. Po propečení hotovou rybu osolíme a pokapeme limetkovou šťávou. Porce na talíři dochutíme plátkem másla a podáváme se zeleninovým salátem, osmaženou zeleninou, vařeným bramborem nebo rýží.
Fotky receptu Grilovaný losos na špejli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!