Postup přípravy receptu Grilovaný rejnok:
Pokud máme řezy rejnoka zmražené, necháme je rozmrznout jen částečně. Nestane se nám pak, že by se během smažení potrhaly. Připravíme si marinádu. Smícháme olej, asi 2 polévkové lžíce citrónové šťávy, sojovou omáčku a dobře promícháme. Jednotlivé řezy nejdříve z obou stran osolíme a opepříme, necháme pár minut odležet. Potom je potřeme připravenou marinádou a opět necháme cca 10 minut odležet. Mezitím rozpálíme pánev, na kterou již nelijeme olej. Rejnok do sebe nasákne marinádu a bude šťavnatý. Na rozpálenou pánev klademe jednotlivé kousky a grilujeme z obou stran cca 2 minuty, až nám povrch mírně ztmavne. Rejnok se nemusí příliš okořeňovat, má svou chuť a není nutné ho více kořenit. Rybí maso nepotřebuje delší tepelnou úpravu. Máte tak rychlou a zdravou večeři. Podáváme s čerstvými cherry rajčaty, libovolnou čerstvou nebo dušenou zeleninou nebo restovanými brambory.