Vložil: | Mikejla |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilovaný sumec s červenou čočkou:
400 g pórku
| 2 lžíce oleje
| 200 g červené čočky
| 400 ml zeleninového vývaru
| 500 g plátků sumce
| bílý pepř
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1 lžíce balzámového octa
| sůl
| pepř
| 3 lžíce nasekaných petrželkových lístků
Postup přípravy receptu Grilovaný sumec s červenou čočkou:
Pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na krátké nudličky. Krátce je za stálého míchání opečeme na lžíci oleje. Přidáme čočku a zeleninový vývar. Přivedeme k varu, přikryjeme a zvolna vaříme 5 - 8 minut, až čočka změkne. Plátky sumce rozdělíme na 4 stejně velké kousky, osolíme je a opepříme. Plátky položíme na rošt potřený trochou oleje a po každé straně je grilujeme asi 4 minuty. Čočku ochutíme balzámovým octem, osolíme a opepříme. Přimícháme 2 lžíce sekaných bylinek. Plátky mírně osolíme, podáváme na čočce a posypeme zbývajícími bylinkami. Případně obložíme plátky citronu.
Fotky receptu Grilovaný sumec s červenou čočkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!