50 g oleje
| 20 g soli
| 1 g pepře
| 750 g vepř. kýty
| 500 g cibule
| 750 g hovězí svíčkové
Postup přípravy receptu Gruzinský rožeň:
Svíčkovou a vepřovou kýtu rozkrájíme přes vlákno na úhledné stejně velké kousky (6 na jednu porci). Maso vložíme do nádoby, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, proložíme cibulí nakrájenou na kolečka a necháme v chladu na pár hodin odležet.
Po odležení napícháme oba druhy masa střídavě s cibulí na kovovou jehlu nebo špejli. Gruzinský rožeň grilujeme nebo pečeme v troubě.
Gruzinský rožeň podáváme s brambory upravenými na jakýkoliv způsob. Nebo můžeme jako přílohu zvolit pečivo.
Fotky receptu Gruzinský rožeň:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!