Postup přípravy receptu Guláš klasika a naší babičky:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli dohněda, (guláš bude mít tmavší barvu). Dáme si ovšem pozor, abychom ji nespálili! Přidáme jednu vrchovatou lžíci sladké mleté papriky, na kostky nakrájené maso(hovězí či tučnější vepřové), osolíme, orestujeme a přikryjeme poklicí. Necháme pustit šťávu a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. V průběhu vaření maso občas zamícháme a podlijeme.
Po změknutí dolijeme do kastrolu více vody,připravíme si hladkou mouku s vodou na zahuštění, asi 2 lžíce na hrnek vody, tu vlijeme do vroucí omáčky a necháme povařit.
Stále však mícháme, abychom guláš nepřipálili. Dochutíme pepřem, česnekem, popřípadě troškou majoránky.
Doporučení: podáváme s houskovým knedlíkem, bramborami či těstovinami.
Guláš naší babičky
Postupujeme stejně jako u klasického guláše, jen jej dochucujeme špetkou CURRY (kari), grilovacím kořením, zabíjačkovým kořením.