500-600 g hovězího masa (kližka)
| 3 lžice oleje
| 2 cibule
| 2 lžičky sladké papriky
| 150 ml červeného vína
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| 1 lžice škrobové moučky
| 125 ml smetany
| na podávání zakysaná smetana
Postup přípravy receptu Guláš na víně a smetaně:
Maso nakrájené na kostky osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a dále opékáme. Přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned podlijeme trochou vína. Ochutíme rajčatovým protlakem, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Během dušení občas podléváme zbývalým vínem. Šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství vody. Nakonec přimícháme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s knedlíky nebo noky.
Fotky receptu Guláš na víně a smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!