Vložil: | Vikinka225 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Guláš s červeným vínem a jalovcem:
750 g zvěřiny nebo hovězího masa
| 4 cibule
| 6 lžic oleje
| 2 lžíce směsi koření „Český guláš“
| 6 kuliček jalovce
| 3 lžíce hladké mouky
| 0,3 l červeného vína (Frankovka, Svatovavřinecké)
| sůl
| 1 chilli paprička
Postup přípravy receptu Guláš s červeným vínem a jalovcem:
Nejdříve v hrnci na 6 lžících oleje zpěníme nakrájenou cibuli. Když zlátne, zasypeme 2 lžícemi směsi koření „Český guláš“ a ještě chvíli smažíme až do ztmavnutí. Přidáme na menší kostky nakrájené maso a opečeme. Podlijeme 0,3 l červeného vína, vložíme 6 kuliček jalovce, 1 malou chilli papričku a na mírném ohni dusíme maso do měkka. Dušení masa může trvat až hodinu a půl podle kvality masa. Potom necháme za stálého míchání víno vyvařit, osolíme 2 lžičkami soli, rovnoměrně zaprášíme 3 lžícemi mouky a ještě chvíli na mírném ohni mícháme. Guláš přelijeme 1 l vody a přidáme lžíci rajčatového protlaku Přivedeme k varu a chvilku povaříme, až omáčka zhoustne.
Před koncem varu dle chuti dosolíme, či přiostříme a vyjmeme kuličky jalovce a chilli papričku.
Podáváme s houskovým knedlíkem, bramborem nebo čerstvým tmavým chlebem. Můžeme přizdobit na kolečka nakrájenou cibuli.
Fotky receptu Guláš s červeným vínem a jalovcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!