Postup přípravy receptu Guláš s klobásou a anglickou slaninou:
Debrecínskou klobásu nakrájíme na širší kolečka. Cibulky očistíme, opláchneme a najemno nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nařežeme na větší kostky. Do kastrolu vložíme nakrájenou anglickou slaninu, olej, nasekanou cibulku a vše krátce orestujeme. Poté přidáme mletou papriku, chilli koření (případně místo toho očištěnou a nakrájenou pálivou papričku), kolečka klobásy, vegetu a opět orestujeme. Potom vše zalijeme vodou (asi 500 ml) a přivedeme k varu. Ke směsi přidáme rozkrájené brambory a vaříme, až jsou skoro měkké. Nakonec do guláše vmícháme na půlky nakrájená rajčátka, na nudličky nakrájenou očištěnou papriku a ještě krátce povaříme. Guláš podáváme s chlebem nebo bílými či jiným pečivem.