Postup přípravy receptu Guláš uherského grófa:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozškvařené slanině se sádlem dožluta, přidáme na kousky pokrájené hovězí maso, osmahneme, přidáme všechno koření, dobře promícháme a zalijeme vývarem. Nesolíme, protože vývar je dost slaný. Dusíme pod pokličkou nebo v tlakovém hrnci doměkka. Před koncem dušení vlijeme bílé víno a vmícháme smetanu. Pokud chceme omáčku hustější, přidáme do smetany lžíci hladké mouky. Chvíli ještě společně podusíme, maso vyjmeme, z omáčky odstraníme bobkový list a kuličky koření. Omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Vrátíme maso zpět a dochutíme solí a paprikou, vmícháme máslo, necháme ještě přejít varem a podáváme s knedlíkem, brambory nebo s chlebem.
Fotky receptu Guláš uherského grófa:
Fotky vložil: MichelePrg,Olča4,BADAČA,hanina51,cudovluc