Postup přípravy receptu Hamburger s ovesnými vločkami a cuketou:
Ovesné vločky uvaříme a propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme nadrobno. Mleté maso nakrájíme nadrobno. Mleté maso dáme do mísy, přidáme jemně nakrájenou cibuli, uvaříme vločky, koření do mletého masa, čerstvě nadrcený červený pepř a na drobné kostičky nakrájenou cuketu. Vše důkladně promícháme. Pokud je hmota příliš řídká, přidáme podle potřeby strouhanku. Na pánvi rozpálíme olej. Ze směsi formulujeme středně velké hamburgery a po obou stranách je opečeme. Hamburgery podáváme s čerstvou zeleninou, pokapeme je tomatovou omáčkou, případně přidáme čerstvé pečivo. Při úpravách hamburgerů se fantazii meze nekladou. Cuketu můžeme nahradit nastrouhaným patisonem.