Vložil: | veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hanácká uzená pečeně:
800 g uzené vepřové pečeně bez kosti
| 600 g zadního hovězího masa
| 80 g anglické slaniny
| sůl
| mletý černý pepř
| 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
| 1 cibule
| 300 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
| 40 g másla
| 1 lžička celého pepře
| 4 bobkové listy
| 5 kuliček nového koření
| 200 ml červeného vína
| 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Hanácká uzená pečeně:
Do pečeně uděláme asi 6 hlubokých zářezů. Hovězí rozdělíme na stejný počet plátků, jako je zářezů v pečeni. Každý kousek prošpikujeme špalíčkem slaniny, osolíme a opepřme. Vložíme do zářezů a stáhneme provázkem. Okořeníme pepřem a oříškem. Cibuli nakrájíme na měsíčky, kořenovou zeleninu nasekáme na kolečka. Všechnu zeleninu osmahneme na másle a spolu s kořením rozložíme do zapékací mísy. Navrch dáme pečeni. Vše zalijeme vínem, přiklopíme a vložíme do trouby. Pečeme při 170 °C asi 50 minut. Před koncem pečení odklopíme, teplotu zvýšíme na 190°C a dopečeme dokřupava. Pečeni vyjmeme z mísy a rozdělíme na porce. Výpek i se zeleninou přelijeme do kastrůlku. Vypečeme ho na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Šťávu 15 minut povaříme, propasírujeme a přelijeme jí maso.
Fotky receptu Hanácká uzená pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!