4 plátky vepřové krkovičky
| 150 g šunkového salámu
| 150 g anglické slaniny nebo uzeného boku
| sůl
| pepř
| grilovací koření
| špetka chilli omáčky
| 1 sklenice zeleninového leča bez klobásy
| 300 g tvrdého sýra
| 1 ks šlehačka
| olej
Postup přípravy receptu Hanácký biftek:
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme chilli omáčkou. Dle chuti můžeme posypat také gril. kořením. Plátky masa poklademe na vymazaný pekáč a na každý z nich položíme 3 kolečka salámu a 3 plátky anglické slaniny. Takto připravené maso zalijeme sklenicí zeleninového leča, posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 180°C necháme hanácký biftek asi 50 min. dozlatova péci. Během pečení s pokrmem nic neděláme. Jako příloha se hodí opékané brambory, rýže, bramborová kaše.
Fotky receptu Hanácký biftek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!