Postup přípravy receptu Haniččiny plněné brambory:
Nožem nebo škrabkou vyškrabeme středy brambor, tak aby vznikl větší prostor. Čím slabší nám zůstanou stěny, tím lépe.
Z mletého masa si připravíme plnící směs smícháním se sýrem a nahrubo nastrouhaným měkkým salámem, nejlépe juniorem. Osolíme, opepříme a naplníme tím brambory.
Naplněné brambory dáme zapéct na oleji nebo na sádle. Průběžně potíráme vajíčkem, aby získaly křupavou kůrčičku. Pečeme zhruba 1 hodinu na 150°C-200°C.
Vyvrtané středy můžeme použít na polívku nebo je jednoduše přidat k naplněným bramborám a opéct.
Brambory podáváme polité sosem, který si připravíme takto: Na másle osmažíme najemno nasekanou cibulku, přidáme vodu, sójovou omáčku, sůl, pepř a sladkou papriku. Zaprášíme moukou.