Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
![4/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Hastrmanovy steaky:
500 g vepřových kotlet
| 500 g kuřecích prs
| 5 chilli papriček
| 1 ks sladké šlehačky
| 1,5 dcl vody
| dle chuti: steakové koření, vegeta a křen
| dle potřeby: olej a solamyl na zahuštění
Postup přípravy receptu Hastrmanovy steaky:
Maso naporcujeme na plátky, u vepřových steaků nařízneme kraje. Okořeníme steakovým kořením a vegetou. Na větší pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme, z každé strany cca 3 minuty. Přidáme na čtvrtiny nakrájené chilli papričky, vše podlijeme teplou vodou a necháme chvíli provařit. Omáčku z výpeku ochutnáme a případně dochutíme vegetou, pak zahustíme solamylem. Zahuštění provádíme tak, že v malém množství studené vody rozpustíme cca 1 lžičku solamylu a ten pak postupně vmícháme do vařící omáčky, dokud nám nezhoustne. Maso při zahuštění můžeme vytáhnout a uchovat v teple. Na jednotlivé talíře servírujeme střídavě kuřecí i vepřové kousky, ty přelijeme omáčkou, zdobíme šlehačkou a nastrouhaným křenem. Na tento recept použijeme nejlépe křen.
Fotky receptu Hastrmanovy steaky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!