Postup přípravy receptu Hejci na pórku:
Rozmražené maso z hejků vykostíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a vložíme do hlubší mísy. Přidáme sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, na špičku nože čili koření, moučkový cukr, solamyl a důkladně promícháme. Odložíme na chladné místo nebo do chladničky na 2 hodiny.
Na rozehřátém oleji osmažíme kolečka očištěných pórků. Přimícháme očištěné čerstvé houby nakrájené na plátky a krátce podusíme. Podle potřeby podlijeme trochou horké vody. Dušené houby s pórkem vyjmeme a ve vypečeném tuku prudce opečeme připravené rybí maso. Když je maso opečené, vrátíme zpět pórek s houbami, dochutíme saturejkou, zlehka promícháme a ozdobíme petrželovou natí.