Použité suroviny receptu Hejk s mušlemi v omáčce salsa verde:
800 g hejk nebo jiná bílá ryba
| sůl
| drcený černý pepř
| 100 g hl mouka na obalení + 2lžíce na jíšku
| 4 lžíce olivový olej
| šťáva z 1 citronu
| 1 ks cibule
| 4 stroužky česnek
| 100 ml bílé víno
| 100 ml zeleninový vývar
| 4 lžíce nasekaná petrželka kudrnka
| 100 g mraž. hrášek
| 400 g mušle ze slávek ve skořápce
| drcený červ. pepř
Postup přípravy receptu Hejk s mušlemi v omáčce salsa verde:
Hejka očistěte, omyjte a nakrájejte na podkovy silné asi 2cm. Z obou stran je osolte, opepřete a obalte v mouce. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a kousky ryb opečte.Pak je dejte do zapékací mísy a pokapejte citr. šťávou. Cibuli s česnekem oloupejte. Cibule nasekejte najemno a čensek prolisujte. V hlubší pánvi rozehřejte zbylý oliv. olej. Cibuli a česnek lehce osmahněte, zaprašte dvěma lžicemi hl. mouky a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Zalijte ji bílým vínem i zeleninovým vývarem. Důkladně rozšlehejte a asi 5min povařte. Do hotové omáčky vmíchejte nasekanou kudrnku. Podle chuti osolte a okořeňte pepřem.Omáčku nalijte na opečenou rybu.Vložte ji do vyhřáté trouby a při 180°C zapečte asi 15min. Mezitím nechte rozmrazit hrášek. Mušle důkladně očistěte a několikrát propláchněte. Hrášek s mušlemi přidejte po 10 min pečení k rybě a spolu dopečte. Nakonec posypejte drceným červeným pepřem.
Fotky receptu Hejk s mušlemi v omáčce salsa verde:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!