Použité suroviny receptu Hergma - tuniská polévka:
100 g bílých fazolí
| 200 g hovězího masa
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 středně velké cibule
| 5 stroužků česneku
| 200 g drcených rajčat v konzervě
| drcené sušené feferonky (jen špetka)
| 1 lžíce mletého zázvoru
| 1 lžíce vinného octa
| sůl
| pepř
| sušené chilli papričky
| minirajčátka
| petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Hergma - tuniská polévka:
Bílé fazole namočíme na noc do studené vody. Druhý den na olivovém oleji zprudka opečeme na kostky nakrájené maso. Poté je vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli a česnek. Přidáme drcená rajčata, feferonky, zázvor a ocet, vše promícháme a přivedeme k varu. Maso vrátíme do hrnce, přilijeme vodu a vše ještě dusíme. Asi po půl hodině vsypeme do směsi fazole a vaříme ještě zhruba hodinu. Hotovou polévku dochutíme podle chuti solí a pepřem, ozdobíme minirajčátky, chilli papričkami, lístečky petrželky a podáváme.
Fotky receptu Hergma - tuniská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!