600 g chřestu
| 400 ml bílého vína
| 240 g hermelínu
| 20 g jáhel
| 1 cibule
| 4 lžíce sekaného kerblíku
| sůl
Postup přípravy receptu Hermelínový plášť:
Celé stonky chřestu povařte 5 minut ve vodě. Sceďte.
Do hrnce dejte nakrájený hermelín s cibulí, jáhly, víno a povařte asi 5 minut.
Vše rozmixujte a dle chuti osolte.
Omáčkou zalijte horké stonky chřestu a posypte kerblíkem.
Tip: Nemáte-li jáhly, vynechejte je a rozmíchejte v troše omáčky lžíci mouky, kterou přidejte ke konci varu za stálého míchání ke zbytku omáčky. Míchejte do zhoustnutí.
Fotky receptu Hermelínový plášť:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!