Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Hlávkové zelí zapékané s jehněčím masem:
1 menší hlávka zelí
| sůl, kmín, citrónová šťáva
| 100 g sádla
| 400 g dušehého jehněčího
| 100 g klobásy
| 200 ml mléka
| 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Hlávkové zelí zapékané s jehněčím masem:
Očištěné a opláchnuté zelí nahrubo nakrájíme, přidáme sůl kmín, zastříkneme vodou, 10 minut podusíme a ochutíme citrónovou šťávou. Pekáček vymažeme sádlem, naplníme části zelí, přidáme maso, nakrájenou klobásu, zbylé zelí a sádlo, zalijeme mlékem s rozmíchanou moukou a v předehřáté troubě zapečeme. Podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem.
Fotky receptu Hlávkové zelí zapékané s jehněčím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!