Vložil: | Jit |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Holoubata na víně:
2 holoubata
| 50 g slaniny
| kousek karotky, celeru a petržele
| 2 zrnka pepře
| 2 zrnka nového koření
| 1 bobkový list
| sůl
| kousek citronového kůry
| 1 lžíce hladké mouky
| 2-3 dl červeného vína
| masový vývar
| kousek másla
Postup přípravy receptu Holoubata na víně:
Slaninu nakrájíme na kostičky, roztavíme ji a na ní podusíme na nudličky nakrájenou zeleninu. Osolíme, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a na tento podklad dáme osolená, očištěná a vykuchaná holoubata. Podlejeme trochou vývaru a vína, přidáme citronovou kůru a za občasného podlévání dalším vývarem a vínem dusíme přikryté do měkka. Šťávu nakonec vydusíme, zasmahneme do ní mouku, zjemníme kouskem másla a ředíme za stálého míchání vínem.
Fotky receptu Holoubata na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!