Použité suroviny receptu Holštýnské smažené koule:
250 ml mléka
| 125 ml smetany
| 75 g Hery
| 75 g cukru
| cukr na obalení
| sůl
| 300 g mouky
| 5 vajec
| 40 g sekaných mandlí
| 1/2 lžičky kardamomu
| 125 g rozinek
| 25 g droždí
| lžíce vody, tuk na fritování
Postup přípravy receptu Holštýnské smažené koule:
Mléko, smetanu, tuk, cukr a sůl uvedeme v kastrolku do varu. Najednou přisypeme mouku a mícháme, až z těsta vznikne hladká koule, přidáme vejce a necháme trochu vychladnout. Poté vmícháme ostatní vejce, mandle, kardamom a hrozinky. Droždí rozšleháme s vodou a zbývajícím cukrem a vmícháme je do těsta. Necháme vzejít asi 20 minut. Z těsta pak 2 lžícemi vykrajujeme kousky a fritujeme v rozpáleném tuku na 175°C asi 3 minuty. Ještě horké obalujeme v cukru.
Fotky receptu Holštýnské smažené koule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!