Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Holub na divoko:
2 holubi
| mletý jalovec
| 80 g másla
| 50 g slaniny
| celer, mrkev, kořenová petržel, cibule
| pepř, nové koření, bobkový list, tymián
| trocha mouky
| citronová šťáva
| trocha cukru
| malinová nebo rybízová zavařenina
| červené víno
Postup přípravy receptu Holub na divoko:
Vykuchané holuby osolíme a vytřeme je uvnitř máslem, smíchaným s mletým jalovcem. Pak do nich vložíme očištěné vnitřnosti, tzn. srdce, játra, žaludek, svážeme je a na prsíčkách prošpikujeme. Nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli necháme zarůžovět na másle se slaninou, přidáme do ní maso, které okořeníme, podlijeme vývarem a pod pokličkou udusíme do měkka. Holuby potom vyndáme a rozpůlíme. Šťávu zaprášíme, podusíme, zalijeme vývarem, přidáme citrónovou šťávu, cukr a trochu malinové či rybízové zavařeniny a povaříme ji. Pak omáčku procedíme na holuby, přidáme červené víno a maso necháme ještě krátce povařit. Podáváme s noky.
Fotky receptu Holub na divoko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!