Postup přípravy receptu Honzovské buchty:
Máslo, moučkový a vanilkový cukr a žloutky umícháme ručním šlehačem do pěny. Z vlažného mléka, droždí a cukru si připravíme kvásek, který necháme vykynout. Já kvásek zadělávám do půllitrového hrnečku a dávám na talířek. Mouku se špetkou soli promícháme, přidáme vyšlehanou hmotu, vykynutý kvásek a 200ml mléka. Vařečkou promícháme a potom to všechno vysypeme na pomoučený vál a vypracujeme těsto. Ze začátku se to lepí, ale přidáme ještě mouku a pak je to už OK. Těsto dáme na teplé místo vykynout (u nás je to na podlahu do koupelny, to je vykynuté za půl hodinky - jinak ho nechte asi tak hodinku). Když je těsto vykynuté, tak polévkovou lžící vykrajujeme těsto, dáme na vál, rozplácneme prsty, aby z něj byla taková malá placička, vložíme náplň (co kdo rád - já měla povidla) a odspodu jakoby těsto prsty tlačíme nahoru až se nám pomalu náplň schovává a potom nahvršku těsto zmáčkneme jakoby do hřebínku od kohouta a ohneme. Potom ještě na vále mezi dlaněmi točíme až máme jakoby kulatou placičku. Na dno pekáčku nalijeme olej tak, aby ho zaplnil a každou buchtu v něm ze všech stran namočíme. Buchty skládáme k sobě a když máme všechny, tak je ještě necháme asi 10 minut kynout. Potom je ještě jednou potřeme olejem ze dna pekáčku a šup s nimi do předehřáté trouby na 180°C asi tak na 20 minut nebo dokuď nejsou zvrchu krásně zlatavé. A je hotovo!
Fotky receptu Honzovské buchty:
Fotky vložil: Natural,hlouskova,Mangovka,IB60,pozri