Použité suroviny receptu Horácké povidlové taštičky s perníkem:
4 větší ve slupce uvařené brambory
| 400 g hrubé mouky
| 1 vejce
| 1 žloutek
| 1 špetka soli
| 250 g povidel na naplnění
| 1 perník na strouhání
| 120 g moučkového cukru
| 180 g másla
Postup přípravy receptu Horácké povidlové taštičky s perníkem:
1. Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Perník nastrouháme najemno a promícháme s cukrem.
2. Brambory oloupeme, najemno nastrouháme, promícháme s prosetou moukou a solí. Přidáme vejce. Zpracujeme vláčné těsto a rozválíme na plát silný 4 mm. Vykrájíme z něj kolečka o průměru 6 cm. Na polovinu každého dáme lžičku povidla. Překryjeme ji zbylým těstem a vidličkou důkladně zmáčkneme okraje k sobě.
3. Taštičky zavaříme ve vroucí vodě. Odlepíme je ode dna a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Posypeme je perníkovou směsí a přelijeme rozpuštěným máslem.
Fotky receptu Horácké povidlové taštičky s perníkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!